onsdag den 17. februar 2010

for the love of god


I dag var jeg på Arken og se en række udstillinger. Især fascinerede Damien Hirst mig. Med værker som sommerfugle på et stort lyserødt hjerte, tusinder af døde fluer beklædt med sort maling og dødningehovedet ovenover udforsker og afprøver han vores grænser med døden. Sommerfuglene på hjertet repræsenterer livet fra pubbe til død på et lyserødt hjerte, altså blandet med kærligheden.

Dødningehovedet (værket hedder 'for the love of god') er verdens dyreste kunstværk og beklædt med mange ægte diamanter. På Arken var der dog kun en skitse af det på papir og ikke et rigtigt dødningehoved, som hovedværket er lavet af. Damien Hirst blander det vi aller mindst ønsker - døden - med det vi aller mest ønsker - rigdom - set i form af et dødningehoved og diamanter. Et andet perspektiv kunne også være, at diamanter varer for evigt, men det gør livet ikke... Læs mere her
Nå, men ud over, at selve kunstværket fascinerede mig, tænkte jeg også på dødningehovedet som mode. Det ser ret fedt ud. Ovenstående smykker er fra den svenske webshop cocoo.se.

Ciao'
Emma

Ingen kommentarer:

Send en kommentar